Financiële ondersteuning, de meedoenbijdrage

Energietoeslag

Van zowel de gemeente Eindhoven als de Rijksoverheid krijgen inwoners met een laag inkomen een extra financiële bijdrage voor de energiekosten. Een laag inkomen heb je als je inkomsten hebt tot 120% van het sociaal minimum en je dus in aanmerking komt voor de Meedoenbijdrage. Dat is als je een bijstandsuitkering hebt, maar het kan ook zijn dat je geen bijstandsuitkering hebt, maar weinig inkomsten hebt. Goed om te weten: toeslagen als huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag worden niet als inkomen gezien. 
Als je de Meedoenbijdrage krijgt, wordt de energietoeslag automatisch aan je overgemaakt. Het is dus belangrijk om de Meedoenbijdrage aan te vragen als je hiervoor in aanmerking komt. 

Klik op onderstaande link voor meer informatie.

https://www.eindhoven.nl/inkomen-zorg-en-onderwijs/inkomen/hulp-bij-geldzorgen/inkomensondersteuning/energietoeslag?suggestie=Energietoeslag


Wat is de Meedoenbijdrage?:

Ben je 18 jaar of ouder, woon je in Eindhoven en heb je een laag inkomen? Dan kun je van 1 februari tot en met 31 december de Meedoenbijdrage voor het jaar 2022 aanvragen. Dat kun je aanvragen voor jezelf, maar ook voor je partner en minderjarige kinderen. De Meedoenbijdrage is een geldbedrag dat je één keer per jaar ontvangt van de gemeente en vrij mag besteden. Hiermee zorgen we dat iedereen kan meedoen aan een sport, dansles of een hobbycursus. Of om de ouderbijdrage of schoolspullen te betalen. Is de Meedoenbijdrage toegekend? Dan kun je ook aanspraak maken op gratis reizen met de bus, een voordelig bibliotheek abonnement en zwemmen met korting. Heb je kinderen van 6 jaar of ouder? Dan kunnen zij gratis hun zwemdiploma A halen.

Klik op onderstaande link voor meer informatie.
 
https://www.eindhoven.nl/inkomen-zorg-en-onderwijs/inkomen/hulp-bij-geldzorgen/inkomensondersteuning/meedoenbijdrage#inkomensgrens
Cookie instellingen